Yazar: Sinan SUNAR
Toplum ve yöneticiler nezdinde, iktisadi dönüşüm ve değişimler, kültürel ve siyasi dönüşüm ve değişimlere nazaran daha belirleyici olmaktadır. İktisadi ve mali şartlar yönetici sınıfı çoğu zaman yeni kararlar almaya itmekte ve bu kararlar tarihin dönüm noktası hâline gelebilmektedir. Tarihteki birçok kırılma noktası gibi Osmanlı özelinde Tanzimat Dönemi’nde yapılmak istenen değişim ve dönüşümler de yüzyıllarca hüküm süren bir imparatorluk olan Osmanlı’nın kaderini belirlemiştir.
Bu eserde Sinan Sunar, Osmanlı’nın gerçekleştirmiş olduğu reformları, amaçlarından düşünsel alt yapısına, halk tabakasında yarattığı etkiden sonuçlarının yankılarına varana kadar geniş bir perspektiften ele alıyor.
Eserde ayrıca, reformların temelini oluşturan düşünsel akımlar, düşünsel akımları reformlar çerçevesinde yorumlayan aydın düşünürler, Osmanlı’da yer alan birçok sistemin işleyişi ve bu işleyişlerde reformlar sonucunda yaşanan dönüşümlerin yanı sıra dünyada yaşanan kapitalist dönüşümün Osmanlı’daki iz düşümleri mercek altına alınıyor.
Uzun bir araştırmanın ürünü olan eser, kapitalizm ve modernizm ekseninde tarihimizde yer edinen tarihi olayları anlamak isteyen okurlara derinlikli bir analiz sunuyor.
₺400.00 ₺240.00
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.